„Magazinele de vise” din județul Vâlcea, închise pentru cel puțin trei luni

Publicat: 16 02. 2012, 10:07
Actualizat: 02 03. 2012, 06:48
"Magazinele de vise" din județul Vâlcea, unde sunt vândute așa-numitele droguri legale, au fost închise pe o perioadă de cel puțin trei luni, după ce prefectul Petre Ungureanu a cerut efectuarea unor controale la acestea și a constatat nereguli.

„Magazinele de vise” din județulVâlcea, unde sunt vândute așa-numitele drogurilegale, au fost închise pe o perioadă de cel puțin trei luni, dupăce prefectul Petre Ungureanu a cerut efectuarea unor controale laacestea și a constatat nereguli.

Ungureanu a emis un ordin, în 20 ianuarie, prin care a desemnatechipe de control a acestor magazine, după care l-a numit pesubprefectul Marius Adrian Burlănescu drept coordonator al acțiuniide control din 23-24 ianuarie, se arată într-un comunicat de presăal Prefecturii Vâlcea.

Din echipele de control au făcut parte reprezentanți ai InstituțieiPrefectului, Centrului de Prevenire și Consiliere Antidrog Vâlcea,Oficiului pentru Protecția Consumatorilor, IPJ Vâlcea -ServiciulInvestigații Fraude, și Serviciul de Combaterea CriminalitățiiOrganizate (SCCO), Gărzii Financiare și Direcției de SănătatePublică.

Inspectorii au constatat că cele cinci „magazine de vise” dinVâlcea aparțin unui număr de trei firme, fiecare din acestea avândnereguli.

În urma controlului, polițiștii au aplicat amenzi de aproape 60.000de lei, au confiscat marfa și a dispus suspendarea activitățiimagazinelor pe o perioadă de trei luni. Totodată, anchetatorii auobservat lipsa sumei totale de aproape 50.000 de lei din gestiune,astfel întocmind o sesizare penală.

În perioada în care au fost controlate magazinele, un tânăr de 16ani a fost internat în spital, în comă superficială cauzată deinhalarea de substanțe halucinogene, în prezent aflându-se într-ostare generală bună.

Peste trei luni ar putea intra în vigoare legea care incrimineazăcomercializarea plantelor cu efecte euforice și halucinogene.Proiectul de lege a fost deja adoptat de Senat, în 9 noiembrie2009, urmând a fi votat și în Camera Deputaților.

Noua legislație prevede sancțiunea cu închisoare de la șase luni latrei ani pentru „comercializarea, vânzarea, punerea în vânzare,distribuirea, livrarea produselor etnobotanice din plante, extractesau combinații de plante cu efect halucinogen sau euforic”,conchide sursa citată.

Mediafax