Magazinul București, de la Marian Vanghelie, la olandezi. După negocieri cu „un mare retailer”, în Centrul Vechi al Capitalei se va redeschide un centru comercial care a făcut istorie

Publicat: 16 07. 2015, 10:01

La etajele 1, 2 și 3 din fostul Magazin București vor fi deschise magazine, iar restul clădirii va fi transformat în spații de birouri.

„În acest moment, arhitecții proiectează un plan. Negocierile se poartă cu un mare retailer, iar etajele 1, 2 și 3 vor fi transformate în magazine, în vreme ce restul clădirii va reprezenta spații de birouri”, a declarat Radu Munteanu, reprezentant oficial al firmei care administrează magazinul deținut de olandezi, potrivit Libertatea.

Investitorii olandezii care dețin clădirea fostului Magazin București sunt proprietari ai mai multor clădiri din Centrul Vechi, pe care vor să le transforme în spații comerciale.

Clădirea fostului Magazin București a fost construită în anii ”30. În 2003, magazinul a fost cumpărat de Marian Vanghelie cu 1,5 milioane de euro, și ulterior retrocedat, după mai multe procese, moștenitorilor primului proprietar.

Noul proprietar, care l-a achiziționat în urma unei tranzacții de 4 milioane de euro, este unul dintre cei mai importanți deținători de spații din centrul istoric și totodată unul dintre acționarii producătorului de mobilier Quadra Invest.