Mai multe drumuri județene din Bacău, închise circulației în urma avertizării de „cod galben”

Publicat: 24 01. 2014, 22:08
Actualizat: 06 02. 2016, 03:07
Mai multe sectoare de drumuri județene din Bacău au fost închise circulației, vineri seară, în urma avertizării meteorologice de "cod galben", autoritățile încercând astfel să prevină înzăpezirea șoferilor în trafic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mai multe sectoare de drumuri județene din Bacău au fost închise circulației, vineri seară, în urma avertizării meteorologice de „cod galben”, autoritățile încercând astfel să prevină înzăpezirea șoferilor în trafic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău, trei drumuri județene, respectiv Pădureni – Iliești, Ocheni – Găiceana și Gioseni – Bazga, au fost închise temporar circulației pe anumite sectoare, autoritățile oferind șoferilor alternative de rute ocolitoare.

Autoritățile băcăuane au luat această măsură preventiv, în urma avertizării de „cod galben”, pentru a evita înzăpezirea mașinilor pe respectivele sectoare de drum.

„Este vorba despre acele drumuri județene care, în iernile trecute, ne-au creat probleme. Cum deszăpezirea se realizează greu pe timp de viscol, s-a decis închiderea temporară a celor trei sectoare de drum, până când condițiile meteo vor fi favorabile”, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Potrivit acestuia, sectoarele de drum închise sunt semnalizate corespunzător, inclusiv cu bariere, în zonele respective existând și echipaje de Poliție Rutieră care îndrumă șoferii pe rute ocolitoare.

Capitala și zece județe din sudul țării sunt, de vineri, ora 18.00, până duminică, la aceeași oră, sub avertizare cod portocaliu de ninsori și viscol, alte 16 județe fiind avertizate cu cod galben.