Mai mulți revoluționari au intrat în greva foamei la Guvern

Publicat: 18 03. 2013, 18:35
Actualizat: 04 07. 2013, 06:24

Un grup de aproximativ zece revoluționari din rândul participanților la protestul de luni de la sediul Guvernului au decis să intre în greva foamei, solicitând premierului Victor Ponta respectarea prevederilor Legii 341 privind drepturile revoluționarilor.

Revoluționarii au arătat că vor rămâne în greva foamei până când premierul le va răspunde în scris solicitărilor. Ei mai susțin că, până marți, aproximativ 500 de revoluționari se vor afla în greva foamei.

Potrivit acestora, revoluționarii vor face greva foamei și în țară și vor picheta sediile consiliilor județene și ale prefecturilor.

Aproximativ 600 de persoane, membri ai unei organizații de revoluționari, au protestat, luni, la sediul Guvernului, în dreptul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluționarilor.

Protestul a fost organizat de Sindicatul Revoluționarilor din Decembrie 1989, fiind autorizat să se desfășoare între orele 10.00 și 16.00.

Deși organizatorii au cerut autorizație de protest pentru 150 de persoane, la Guvern, pe trotuarul din fața sediului Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluționarilor, la acțiune au venit aproximativ 600 de persoane. Astfel, protestatarii nu au mai avut loc pe trotuar și au ajuns pe carosabil, ocupând prima bandă de circulație de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara.

Polițiștii de la Brigada Rutieră a Capitalei au deviat traficul de pe banda de lângă Guvern, prin Pasajul Victoria.

Protestatarii au spus că sunt nemulțumiți că le-a fost sistată plata indemnizațiilor pentru revoluționari. Ei au explicat că în urma acestei măsuri, mulți dintre revoluționari au rămas fără vreun mijloc de trai.