Managerul Institutului Oncologic din București, adus cu mandat la DNA

Publicat: 09 06. 2016, 18:03
Actualizat: 09 06. 2016, 18:44

Dan Nicolae Straja, managerul Institutului Oncologic din București, a ajuns, joi seara, la sediul DNA pentru a fi audiat în dosarul în care procurorii au făcut percheziții în patru spitale din Capitală.

La sosire acesta, întrebat de jurnaliști dacă a luat vreodată mită, a spus că nu a luat niciodată. De asemenea, Dan Nicolae Straja a mai declarat că nu a favorizat niciodată oameni de afaceri.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că, joi, s-au făcut percheziții la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni”, în biroul managerului Bogdan Păltineanu iar la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” în biroul Elenei Postolache – șef laborator și la în birourile utilizate de Serviciul Achiziții. Verificări sunt și la sediul Institutului Clinic Fundeni, în biroul managerului Carmen Orban și în biroul Emiliei Grigore. La sediul Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trerstioreanu” se ridică documente din biroul managerului Dan Nicolae Straja și din cel al șefului de Serviciu Anatomie – Patologică – Mădălina Gabriela Radu.

„În cursul zilei de 09 iunie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații situate în municipiul București și județul Ilfov, din care patru reprezintă sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, anunță procurorii anticorupție într-un comunicat de presă.
Sursele citate precizează că prejudiciul este estimat la 2,6 milioane euro, faptele fiind comise în perioada 2008 – 2016.