MApN cere aprobarea Parlamentului pentru contracte de înzestrare de peste 9 miliarde euro

Publicat: 11 04. 2017, 12:29

Memorandumul conține lista programelor de înzestrare pentru perioada 2017-2020, pentru a căror atribuire se cere aprobarea, precum și costurile aferente fiecăruia, au arătat sursele citate.

Printre aceste programe se numără, potrivit acelorași surse, și achiziționarea a 4 corvete multifuncționale, al căror cost estimat depășește suma de 1,5 miliarde euro.

Acest memorandum a fost discutat în ședința Birourilor permanente reunite de marți, care l-au transmis comisiilor de Apărare, au mai arătat sursele citate.

Memorandumul privind solicitarea MApN către Parlamentul României privind obținerea aprobării prealabile pentru inițierea procedurilor de atribuire a contractelor aferente unor programe de înzestrare a fost aprobat în ședința de Guvern din 30 martie.

MApN are obligația de a solicita aprobarea prealabilă a Parlamentului pentru inițierea procedurii de atribuire, în cazul în care valoarea estimată a contractului, fără TVA, este egală sau mai mare decât echivalentul în lei a 100 de milioane de Euro.