MARAMUREȘ. Un tânăr, băut și fără permis, a lovit mașina de poliție care îl urmărea

Publicat: 26 04. 2020, 11:36
Examenele pentru obținerea permisului de conducere au fost sistate, la mijlocul lunii martie

Un tânăr de 24 de ani din Sighetu Marmației, județul Maramureș, a fost arestat preventiv, sâmbătă, fiind  acuzat de mai multe infracțiuni rutiere. A condus băut și fără permis auto și a accidentat mașina poliției, în timp ce era urmărit.

Totul a început vineri seara, când se afla la volanul unei mașini și a refuzat să oprească la semnalele unui echipaj de poliție din Sighetu Marmației.

„Întrucât persoana de la volan și-a continuat deplasarea, s-a procedat la urmărirea sa. Conducătorul auto a accelerat și a acroșat autoutilitara poliției precum și un alt autovehicul parcat regulamentar”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Maramureș.

Ulterior, tânărul a abandonat mașina și a fugit pe jos, însă a fost prins, imobilizat și dus la sediul Poliției. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultat fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aer expirat. De asemenea, polițiștii au constatat că acesta nu deținea permis de conducere.

Acesta a fost reținut inițial pentru 24 de ore, iar sâmbătă Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației a dispus arestarea preventivă.