Marcel Ciolacu: Astăzi nu alegem oameni politici, alegem continuitate şi siguranţă (VIDEO)

Publicat: 27 09. 2020, 10:08
Actualizat: 27 09. 2020, 10:11

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, la ieșira de la urne, că „perioada umilinţei faţă de medici, profesori, copii, părinţi şi bunici ia sfârşit, astăzi, în România”.

4 ani atât municipiul cât şi judeţul vor fi pe mâna unor adevăraţi administratori şi cu siguranţă că vor continua dezvoltarea atât a municipiului cât şi a judeţului, sper ca în acelaşi ritm în care s-au dezvoltat în ultimii patru ani. Sunt ferm convins că şi bucureştenii astăzi vor alege continuitatea şi vor alege oamenii care le-au fost alături în această perioadă dificilă şi vor vota oamenii care au realizări şi care nu fac promisiuni. Cred că perioada umilinţei faţă de medici, profesori, copii, părinţi şi bunici astăzi (…) ia sfârşit în România”, a declarat Ciolacu.

El a adăugat că prezenţa la vot, până în acest moment, este dublă faţă de alegerile trecute.

„S-a întâmplat acelaşi fenomen pe care eu l-am anunţat, exact ca în Polonia, s-au făcut nişte estimări pesimiste, iar votul va fi optimist, şi prezenţa la vot la fel”, a menţionat acesta.

Marcel Ciolacu a precizat că oamenii ar trebui să iasă în număr mare la vot pentru că „îşi aleg gospodarii oraşelor şi ai judeţelor”.

„Astăzi nu alegem oameni politici, astăzi nu alegem doctrine, astăzi alegem continuitate şi siguranţă”, a mai spus el.

 

Unde trebuie pusă ștampila pe buletinul de vot pentru ca acesta să nu fie declarat nul

Fiecare alegător va primi patru buletine de vot: pentru primar, pentru Consiliul Local, pentru membrii Consiliului Județean (sau CGMB, în cazul Municipiului București, n. red.) și unul pentru președintele Consiliului Județean (sau CGMB).

Alegătorul trebuie să fie atent în momentul în care aplică ştampila pe buletinul de vot, pentru că există riscul ca votul său să fie declarat nul.

Sunt considerate voturi nule următoarele buletine de vot găsite în urne: buletinul pe care nu a fost aplicată ştampila de control a secţiei de votare; buletinul de vot care are alt model decât cel legal; buletinul pe care a fost aplicată o ştampilă cu menţiunea „Votat” care are alt model decât cel legal aprobat; buletinul pe care nu a fost aplicată ştampila cu menţiunea „Votat”; buletinul pe care ştampila cu menţiunea „Votat” este aplicată în două sau mai multe patrulatere; buletinul pe care ştampila cu menţiunea „Votat” este aplicată în două sau mai multe patrulatere, chiar dacă unele ştampile au fost tăiate sau anulate de alegător; buletinul pe care ştampila cu menţiunea „Votat” a fost aplicată în exteriorul patrulaterelor şi nu atinge niciun patrulater; buletinul de vot pe care ştampila cu menţiunea „Votat” atinge două sau mai multe patrulatere, informează Agerpres.