Marcel Ciolacu despre cei care au criticat taxa de solidaritate din energie: „Se vor roti la 180 de grade și vor lăuda tocmai ceea ce criticau ieri”

Publicat: 14 09. 2022, 17:43
Actualizat: 14 09. 2022, 17:49
Ciolacu Marcel

Marcel Ciolacu a scris pe Facebook că măsurile propuse miercuri de Ursula von der Leyen sunt cele susținute și de PSD atunci când a propus taxa de solidaritate asupra profitului excepțional al companiilor din energie:

”Asta am susținut și noi, atunci când am propus atât taxa de solidaritate asupra profitului excepțional al companiilor din energie, cât și necesitatea introducerii unei reglementări a prețurilor care să pună capăt haosului speculativ din piața energiei.

Sunt singurele măsuri corecte pentru a ține sub control inflația și creșterea prețurilor. De aceea, îmi doresc ca acestea să fie implementate cât mai repede pentru a avea garanția protejării reale a economiei și a locurilor de muncă, dar și a puterii de cumpărare a populației” a declarat președintele PSD.

Atunci când Partidul Social Democrat a propus taxa de solidaritate asupra companiilor din energie au existat și voci ale unor economiști care au criticat proiectul. Probabil acestora le este dedicat finalul postării lui Marcel Ciolacu:

Nu mă aștept ca cei care au criticat aceste măsuri, atunci când au fost propuse de PSD, să aibă bunul-simț să tacă acum, când ele devin o certitudine la nivel european. Sper doar să nu-i ia amețeala când se vor roti cu 180 de grade și vor lăuda tocmai ceea ce criticau ieri” susține președintele PSD.

Miercuri, la Bruxelles, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a anunțat că UE va propune plafonarea veniturilor producătorilor de energie electrică.