„Marius Nasta” nu mai are locuri nici pe secții, nici la ATI! Mahler: „Observăm gravitatea cazurilor și…” / Ce spune Arafat

Publicat: 03 10. 2020, 12:28
Managerul de la „Marius Nasta”: „Numărul infecțiilor cu COVID, de patru ori mai mare decât cel raportat. Ajunge la 20.000”

Situație gravă la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, unde nu mai sunt locuri libere pentru pacienții cu coronavirus nici la terapie intensivă, nici pe secții.

Managerul Beatrice Mahler de la „Nasta” susține că numărul pacienților cu forme grave de Covid a crescut.

„Secția de Terapie Intensivă este plină, nu mai avem locuri pentru internări. Lucrul pe care-l observăm este gravitatea cazurilor pe care le avem și dificultatea evoluției spre vindecare. Se vindecă mult mai greu, în mai multe zile, iar asta este îngrijorător”, a declarat mangerul Institutului Marius Nasta, la Europa FM, citat de B1TV.

Arafat: „Situația este destul de serioasă”

La rândul său, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a avertizat că nu doar paturile la secțiile ATI din Capitală sunt ocupate, ci și din mai multe județe ale țării!

Unii pacienți sunt transferați cu elicopterul SMURD în alte spitale: „Secția de Terapie Intensivă este plină, nu mai avem locuri pentru internări. Lucrul pe care-l observăm este gravitatea cazurilor pe care le avem și dificultatea evoluției spre vindecare. Se vindecă mult mai greu, în mai multe zile, iar asta este îngrijorător”, a declarat mangerul Institutului Marius Nasta, la Europa FM.

„Din păcate, situația este destul de serioasă. De la un record, la altul trecem. Dacă ați observat, comparativ cu alte weekenduri, ultimul weekend n-am coborât sub 1.000 de cazuri. Am atins chiar 20% din teste pozitive. Semnele unui trend ascendent sunt clare pentru toți”, a mai spus Arafat.

Coronavirus: Încă un copil a fost internat la ATI, cu sindrom inflamator multisistem, apărut în urma coronavirusului

Un adolescent care ar fi fost infectat cu Covid-19 se află la terapie intensivă și are sindromul inflamator multisistem.

Virgil Ianțu s-a infectat cu noul coronavirus

Omul de televiziune Virgil Ianțu a anunțat că este infectat cu noul coronavirus. Potrivit unui mesaj postat astăzi pe pagina sa de Facebook, deși a fost „ extrem de atent cu protecția și cu normele de igienă”, a contractat virusul.