Marko: Președintele tot timpul încearcă să interpreteze Constituția

Publicat: 15 02. 2012, 11:47
Actualizat: 26 07. 2012, 17:48
Președintele UDMR, Marko Bela, a declarat, sâmbătă, că actuala situație politică este cauzată de faptul că instituțiile statului încearcă să interpreteze Constituția, iar președintele este cel care totdeauna a încercat acest lucru.

Marko Bela a arătat că nu a studiat dispozițiile referitoare la urmărirea penală a miniștrilor și deci nu vrea să comenteze argumentele juridice, adăugând însă că așa se întâmplă când instituțiile statului sunt "într-o luptă permanentă". Marko Bela a subliniat că urmărirea penală a unui ministru sau a unui fost ministru e un lucru extrem de serios, care trebuie analizat foarte detaliat.

"Suntem într-o situație unde instituțiile statului necorelându-se și fiind într-o luptă permanentă, fiecare caută o interpretare favorabilă a legilor și a Constituției. Și din acest punct de vedere trebuie să vă spun că președintele trebuia fie cel care dă o interpretare foarte riguroasă legilor și Constituției. Domnia sa n-a reușit acest lucru, dimpotrivă, totdeauna a încercat să interpreteze Constituția în așa fel încât concluziile să fie favorabile Președinției și astfel am ajuns într-o astfel de situație", a conchis Marko Bela.