Marș PENTRU REINSTAURAREA MONARHIEI azi în București

Publicat: 05 04. 2014, 19:38
Actualizat: 06 02. 2019, 17:14

Participanții – în majoritate de vârsta a treia, dar și tineri – s-au adunat în jurul orei 16.30 în Piața Victoriei, de unde au plecat în marș până la statuia ecvestră a regelui Carol I, pe traseul Bulevardul Lascăr Catargiu – Piața Romană – Bulevardul Dacia – Calea Victoriei.

Ei au afișat bannere cu mesaje printre care „Majestate, te te iubim, monarhie vrem să fim” și „Adunare constituantă pentru Regatul României” și au scandat pe traseu „Monarhia unește România, Monarhia salvează România!”, „Majestate, noi te vrem la Palatul Cotroceni”, „Nu mai vrem 10 Mai fără regele Mihai” și „Regele și patria! Jos republica!”.

O parte a lor au fluturat steaguri cu emblema Casei Regale, iar alții au ținut în mâini flori – lalele, zambile și garoafe.

„M-am născut monarhist și cred total în ideea asta. Din punctul meu de vedere, este singura noastră șansă, din cauza lipsei de modele și a lipsei totale de integritate, de respect, de credință. Toate aceste lucruri sunt reprezentate de Casa Regală a României”, a declarat, pentru MEDIAFAX, unul dintre participanți, în vârstă de 30 de ani, de profesie stomatolog.

Printre participanți s-a numărat și fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu.

Marșul a fost organizat de Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei.

Evenimente similare au avut loc, tot sâmbătă, în Cluj-Napoca, Timișoara și Craiova.

(Serviciul Foto al agenției MEDIAFAX vă pune la dispoziție imagini)