MARY LEAKEY GOOGLE DOODLE. Cum a fost creat logo-ul care o omagiază pe MARY LEAKEY, arheologul care a descoperit primata Proconsul. VIDEO

Publicat: 06 02. 2013, 21:16
Actualizat: 29 07. 2014, 17:20

MARY LEAKEY, arheologul britanic care a descoperit primata preistorică Proconsul, este omagiată miercuri de Google, printr-un Doodle în care apare în mijlocul deșertului, efectuând săpături arheologice.

MARY LEAKEY s-a născut pe 6 februarie 1913 în Londra și și-a petrecut copilăria în SUA, Franța, Italia și Egipt, unde tatăl ei lucra ca pictor. La 12 ani, a asistat la excavarea unei peșteri din Les Eyzies (Franța), moment în care i-a fost stârnit interesul pentru arheologie.

De-a lungul carierei sale, MARY LEAKEY a luat parte la descoperirea celui mai mare dinte de elefant (Swanscombe, 1934), a descoperit multe unelte primitive vechi de sute de mii sau milioane de ani (Tanzania, 1935-1959), dar și 15 noi specii de animale și un nou gen.

Puțină lume știe că, înainte de a ajunge pe prima pagină a Google din întreaga lume, Doodle-urile trec prin mai multe variante, fiind aleasă cea mai inspirată. Așa s-a întâmplat și în cazul Google Doodle-ului pentru MARY LEAKEY. Iată variantele premergătoare Google Doodle-ului pentru MARY LEAKEY: