Masca, obligatorie și în Brașov! Noi restricții și pentru turiști

Publicat: 22 10. 2020, 14:44
Masca, obligatorie și în Brașov! Noi restricții și pentru turiști / Sursa FOTO: https://www.facebook.com/AllenColibanUSR/photos

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis că este obligatoriu purtatul măștii de protecție și în Brașov! Decizia este una destul de dură, căci în Brașov rata de incidență a infecției cu noul coronavirus este de 2,68 în municipiu și de 2,18 cazuri la mia de locuitori în tot județul.

Și, totuși, Allen Coliban, primarul Brașovului, a anunțat joi că masca este obligatorie în toate spaţiile publice, deschise sau închise!

Dacă vii la munte, să ştii că nu ai voie să formezi grup mai mare de 6 persoane, dacă nu sunteţi din aceeaşi familie! Aceasta este o altă hotărâre a autorităților locale. Conform CJSU, doar copiii sub 5 ani sunt scutiţi de la purtarea măştii.

În judeţul Braşov incidenţa este de 2,18 cazuri la mia de locuitori, iar în oraş de 2,68.

A purta mască este un gest simplu, dar atât de important încât poate face diferenţa între viaţă şi moarte. Apelul meu este să porţi mască indiferent de convingerile personale. A purta mască este un prim gest de solidaritate faţă de cei din jur”, a scris primarul Brașovului pe Facebook.

Tot de joi, 22 octombrie, târgurile din tot județul Brașov sunt interzise, din ordinul autorităților.