Mașinile electrice încărcate la supermarket. Un lanț de magazine dezvoltă prima rețea publică de stații de încărcare

Publicat: 07 04. 2016, 16:38
Actualizat: 08 04. 2016, 15:45

Stațiile de alimentare Fast Charge vor fi accesibile gratuit utilizatorilor de vehicule electrice, fie ele 100% electrice sau hibride plug-in, a anunțat joi retailerul.

Noile stații vor fi amplasate în parcările magazinelor Kaufland din Arad, Timișoara, Deva, Sebeș, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Pitești, București și Constanța, precum și pe autostrada A2. Primul punct de încărcare din această rețea a fost instalat în parcarea magazinului Kaufland de pe strada Barbu Văcărescu din Capitală.

Kaufland România a achiziționat, cu această ocazie, o flotă de 18 mașini 100% electrice. Trei dintre aceste mașini vor fi donate ONG-urilor partenere, restul urmând să fie folosite de angajați. Stațiile de încărcare sunt amenajate de compania Renovatio.

Anul trecut, românii au achiziționat 495 de autoturisme noi hibride sau electrice 100%, dublu față de numărul vehiculelor de acest tip vândute în 2014, iar în primele două luni ale acestui an, au fost înmatriculate 74 de automobile noi hibride și electrice, cu 90% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut., se mai arată în comunicatul Kaufland.