MĂSURI de PREVENȚIE. Institutul Național de Sănătate Publică: Sfaturi privind utilizarea măștilor – FOTO

Publicat: 15 03. 2020, 14:36
CORONAVIRUS. Bilanțul deceselor în SUA a ajuns la 100, iar în Germania se apropie de 30

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că România intră în stare de urgență începând de uni, 16 marti 2020. Însă cetățenii trebuie să se protejeze în continuare și să prevină răspândirea infectării cu noul coronavirus COVID-19, unul dintre mijloacele de prevenție fiind purtarea măștii medicale. 

„Purtarea măștii este una dintre măsurile de prevenire și limitare pentru răspândirea anumitor boli respiratorii, inclusiv cea determinată de noul coronavirus. Cu toate acestea, doar utilizarea unei măști nu este suficientă pentru a asigura un nivel adecvat de protecție și ar trebui adoptate și alte măsuri la fel de relevante. Folosirea măștii trebuie combinată cu igiena adecvată a mâinilor și cu alte măsuri de prevenire și control a transmiterii bolilor respiratorii”, transmite Institutul Național de Sănătate Publică.

„Utilizarea și eliminarea corespunzătoare a măștii reprezintă una din măsurile eficiente pentru a limita transmiterea bolilor respiratorii”

Recomandările Institutului Național de Sănătate Publică:

  • în timpul utilizării, trebuie să evitați atingerea măștii;
  • să îndepărtați masca folosind tehnica adecvată (nu atingeți partea din față, ci îndepărtați
    snururile din spate), acțiune urmată de spălarea IMEDIATĂ a mâinilor cu apă și săpun;
  • să nu reutilizați măștile de unică folosință;
  • măștile cu pânză (de ex. bumbac sau tifon) nu sunt recomandate în nicio situație.

Cum se aplică în mod corect masca medicală:

Sursă FOTO: Institutul Național de Sănătate Publică

Bilanțul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns în România la 131 după ce în cursul dimineții de duminică au fost confirmate alte 8 cazuri.

De asemenea, președintele țării, Klaus Iohannis, a anunțat că începând de luni, 16 martie 2020, România intră în stare de urgență.