MĂSURI. În urma incidentelor violente care au izbucnit în timpul Sărbătorilor Pascale, toți polițiștii vor purta veste antiînjunghiere!

Publicat: 20 04. 2020, 18:44
Agenți ai Poliției Rutiere, cu vestele atiînjunghiere peste uniforme

Polițiștii bucureșteni care fac muncă de teren vor purta, de acum înainte, vestele atiînghiere, ca urmare a conflictelor violente care au izbucnit, în țară, în timpul Sărbătorilor de Paște.

Ca urmare a incidentelor violente din ultimele zile, la Hunedoara, București, Ilfov și Brașov, polițiștilor bucureșteni li s-a cerut ca, începând de luni, să poarte vestele antiînjungheiere. Aceștia aveau în dotare astfel de echipamente de protecție, însă nu obișnuiau să le poarte.

Potrivit recomandărilor, polițiștii ar fi trebuit să îmbrace vestele atunci când aveau o misiune cu potențial de risc ridicat.

De acum însă, spun surse din Poliție, echipele de ordine publică și poliție rutieră aflate în teren trebuie să le poarte permanent, directivă pe care ar fi primit-o, cu toții, la ședințele de instructaj de luni dimineață, înainte să iasă pe teren.

Unii dintre polițiști s-au plâns, însă, că șefii le-ar fi comunicat să poarte aceste veste, peste uniforme, în mod ostentativ, în așa fel încât eventualii agresori să se simtă intimidați.