Medic de la Spitalul Vaslui, prins în flagrant primind bani pentru o întrerupere de sarcină

Publicat: 09 02. 2015, 21:19

Potrivit reprezentanților Direcției Generale Anticorupție (DGA), flagrantul a fost organizat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui în urma unui denunț formulat de un vasluian în septembrie 2014, după ce medicul ginecolog respectiv ar fi pretins, în 2 februarie, suma primită ulterior de la ofițerul sub acoperire, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Concomitent cu organizarea flagrantului în care medicul a primit suma de 1.500 de lei, ofițerii DGA au făcut și opt percheziții la instituții publice și la domiciliile unor suspecți pentru găsirea de probe necesare la dosarul de corupție deschis în acest caz.

„Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment, rezultă suspiciunea rezonabilă privind săvârșirea de infracțiuni de corupție și fals, de către cadre medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui. În virtutea faptului că dețin o anumită autoritate conferită de pregătirea de specialitate și utilizând resursele SJU Vaslui, cadrele medicale în cauză au creat o practică în sensul pretinderii și primirii de bani de la pacienți în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv prestarea serviciilor medicale”, se arată într-un comunicat dat publicității, luni seară, de DGA.

La ora transmiterii acestei știri, anchetatorii se află în continuare la SJU Vaslui „în vederea stabilirii activității infracționale și a altor persoane implicate în acte de corupție”.