Medic din Slobozia, arestat după ce a primit mită pentru a ajuta zeci de persoane să iasă la pensie

Publicat: 27 06. 2015, 18:40

Judecătorii de la Tribunalul Ialomița au admis propunerea procurorilor privind arestarea preventivă a medicului Adrian Marius Ștefan, de la Compartimentul de expertiză a capacității de muncă – Cabinet Slobozia, medicul, acuzat de luare de mită, fiind arestat preventiv pentru 30 de zile, medicul fiind prins în flagrant de către anchetatori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia magistraților ialomițeni nu este definitivă, putând fi contestată.

Potrivit anchetatorilor, în perioada aprilie – iunie2015 medicul Adrian Marius Ștefan a primit de la 84 de persoane sume de bani pentru a elibera documente medicale necesare unor dosare de pensionare.

În cursul acestei săptămâni, Adrian Marius Ștefan a fost prins în flagrant în timp ce primea mită.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au făcut, săptămâna aceasta, trei percheziții, între care una sediul unei instituții publice și două descinderi domiciliare într-un dosar în care fac cercetări cu privire la infracțiuni de luare și dare de mită, fapte comise în cursul acestui an.

Pe lângă medicul Adrian Marius Ștefan, în același dosar este cercetat un alt medic, acuzat de asemenea că primit bani și bunuri pentru eliberarea unor certificate medicale necesare dosarelor de pensionare.

Aproximativ o sută de persoane au fost audiate în acest dosar.