Medic: Patru dintre pasagerii răniți în Muntenegru prezintă risc vital

Publicat: 24 06. 2013, 13:57
Actualizat: 29 07. 2014, 22:45

Patru dintre pasagerii răniți în accidentul de autocar din Muntenegru prezintă risc vital și sunt conectați la aparate, anunță reprezentantul clinicii KCCG din Podgorița, citat de site-ul de știri RTCG.

„Patru dintre pasageri prezintă risc vital și sunt conectați la aparate respiratorii”, a declarat medicul Rank Lazovici într-o conferință de presă. „O echipă din România va stabili care pacienți pot fi repatriați cu avionul”, a adăugat oficialul muntenegrean.

Secretarul de stat Raed Arafat a mulțumit autorităților muntenegrene pentru asistența oferită pacienților români.

Cel puțin 19 persoane au murit după ce autocarul în care se aflau, înmatriculat în România, a căzut într-o prăpastie, în Muntenegru, duminică după-amiază. Alți 27 de pasageri au suferit răni moderate. Un copil muntenegrean care era pe pod a fost acroșat ușor de autocar și a fost rănit.

Autoritățile din Muntenegru au confirmat că toate victimele din autocar sunt cetățeni români. Ambasadorul român înMuntenegru, Mihail Florovici, a declarat duminică seara în fața spitalului în care sunt internați răniții că autocarul transporta 46 de pasageri, care mergeau din România către Budva cu o agenție de turism românească.

Accidentul a avut loc duminică după-amiază, imediat după ce autocarul a ieșit dintr-un tunel, a derapat pe un asfalt alunecos, a rupt balustrada de siguranță în partea stângă a drumului și a căzut 30-40 de metri în prăpastie. Cauza accidentului nu a fost stabilită, dar se pare că șoferul nu a adaptat viteza la acel segment de drum.

Potrivit agenției de știri MINA, acesta este cel mai grav accident rutier din istoria Muntenegrului. Tragedia a avut loc în zona canionului Moraca, unde, în 1998, un autocar sârb a avut un accident similar, soldat cu 20 de morți.