Medici acuzați de decontare de analize inexistente, în valoare de 500.000 de euro. Peste 40 de persoane au fost duse la audieri. UPDATE

Publicat: 29 03. 2013, 11:21
Actualizat: 29 07. 2014, 20:47

UPDATE Unul dintre medicii acuzați de decontări ilegale de analize, ridicat de la o pensiune din Mehedinți

Anchetatorii bucureșteni au pus sub acuzare medici pentru decontări de analize medicale în valoare de peste 500 de mii de euro, vineri dimineață având loc 44 de percheziții domiciliare, în urma cărora 42 de persoane vor fi duse la audieri, informează Mediafax.

În cursul lunii martie 2013, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a dispus începerea urmăririi penale față de 42 de persoane pentru comiterea, după caz, a infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave; fals intelectual și uz de fals; luare de mită; dare mită.

Astfel, vineri a fost declanșată o acțiune la care participă 13 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București și 175 de polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, fiind efectuate 44 de percheziții domiciliare și, de asemenea, puse în executare 42 de mandate de aducere.

„Activitatea infracțională a constat, în principal, în fraudarea de către mai mulți medici și angajați ai unor laboratoare de analize medicale a bugetului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate prin decontarea unor analize medicale care nu au fost efectuate în realitate, cauzându-se un prejudiciu de peste 500.000 de euro”, se arată într-un comunicat al Parchetului Capitalei, remis agenției MEDIAFAX.

Cercetările în cauză sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și DGPMB – Serviciul Grupuri Infracționale Violente, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Surse din Poliție susțin că persoanele acuzate sunt medici.

Departamentul Eveniment, eveniment@mediafax.ro