Medicul Musta: Avem nevoie de un nou blocaj total două-trei săptămâni, dar nu ne putem permite deoarece industria ar fi afectată

Publicat: 21 10. 2020, 08:16
Actualizat: 06 04. 2021, 15:34
Medicul Virgil Musta

Medicul Virgil Musta consideră că pentru a vedea un efect în ceea ce privește gestionarea pandemiei de coronavirus este nevoie de măsuri mai ferme. Doctorul de la Timișoara a precizat că o nouă carantinare ar fi ideală în situația epidemiologică actuală.

Medicul de la Timișoara Virgil Musta este de părere că un nou blocaj ar fi necesar, însă, fiind an electoral, asta nu se va întâmpla.

„Ar trebui impuse niste reguli mai stricte şi avut mare grijă să se implementeze. Degeaba e interzis să ne adunăm în număr mare, când chefurile continuă. Dacă nu eşti ferm… Şi poate gândit foarte bine… Ideal, poate ar fi bine să blochezi totul două – trei săptămâni, dar din păcate este an electoral. Trei săptămâni, dacă s-ar bloca, ar fi o măsură bună, dar nu ne putem permite deoarece industria ar fi afectată”, a declarat medicul Virgil Musta.

Virgil Musta: Acum va trebui să alegem între ce putem salva şi ce nu putem salva

Nerespectarea regulilor de până acm a dus la explozia numărului de cazuri de infectări, a precizat medicul Virgil Musta. 

„Putem vorbi de o scăpare de sub cotrol a pandemiei, este într-o progresie geometrică. Aşa se întâmplă şi în străinătate şi e mai greu de respectat. Dacă respectam acum trei luni, nu eram aici. Nerespectând, încetul cu încetul ne contaminăm. Acest comportament a dus la explozia de cazuri care va fi greu de stopat. Este rău că nu mai avem timp. În sensul presiunii asupra sistemului de sănătate. Una era să se întâmple când spitalul era gol, alta e când spitalul e plin. Acum va trebui să alegem între ce putem salva şi ce nu putem salva. Să zicem că sunt persoane care vin cu forme medii şi uşoare, acum îi trimitem acasă şi sperăm să nu evolueze sever”, a declarat Musta.