Medicul român care dorește un post în comuna franceză La Motte a obținut dreptul de a profesa

Publicat: 24 01. 2014, 10:47
Actualizat: 15 11. 2019, 22:14

Un medic român, Gino Pogani, care nu a primit, în octombrie, dreptul să profeseze în comuna franceză La Motte, în Côtes-d”Armor, a fost reexaminat de Consiliul Ordinului Medicilor și a obținut dreptul de a profesa, relatează postul France 3 în pagina electronică.

Pogani, care a sosit în comuna din Bretagne în urmă cu trei luni, nu a profesat în această perioadă. La Sfârșitul lui octombrie, Ordinul Medicilor și Agenția Regională pentru Sănătate au refuzat să-l înregistreze ca practician. Motivul invocat de cele două instituții era că diploma de medic nu era conformă standardelor administrației franceze, iar Consiliul Ordinului aprecia că acesta nu stăpânea limba în domeniul practic.

În cele trei luni, medicul a urmat cursuri de limba franceză și a lucrat alături de medici de spital la Noyal-Pontivy. După ce a fost reexaminat de către Consiliu, medicul a obținut dreptul de a practica.

Cei 2.000 de locuitori din La Motte au rămas fără medic generalist în septembrie, după ce titularul postului s-a pensionat. Primăria a apelat la o agenție de recrutare, care a găsit un candidat în România.

Medicul Pogani urmează să primească primii pacienți în câteva săptămâni, potrivit postului.