Medicul șef al secției ATI de la Maternitatea Bucur, internat cu COVID-19: „Inevitabilul s-a produs!”

Publicat: 07 09. 2020, 10:29
Actualizat: 07 09. 2020, 10:32

Dr. Rodica Ologu, șef de secție anestezie și terapie intensivă din Maternitatea Bucur din București, a fost internată la Spitalul „Victor Babeș”, fiind infectată cu COVID-19! „În șase luni nu a evoluat nimeni pacientele”, a anunțat medicul Manuela Predilă, de la Maternitatea Bucur, pe Facebook.

„Doamna doctor este simptomatică și internată la Spitalul Victor Babeș. (…). Niciunul dintre noi nu mai putem gândi și vorbi altceva de când am aflat .Un om discret, generos, profesionist, mamă a două fetițe care vor începe școala în curând, mi-a permis să îi urez sănătate în mod public. Suntem cu toții alături și sunt sigură că nu numai noi. Așteptăm ancheta epidemiologică a DSP și testarea personalului medical”, a anunțat Manuela Predilă, medic primar Obstetrică-Ginecologie la Maternitatea Bucur.

Maternitatea Bucur este maternitate exclusiv pentru coronavirus, dar potrivit Manuelei Predilă, de șase luni, nimeni din personal nu a fost testat.

„Inevitabilul s-a produs!”

Din păcate, susține medicul, în maternitate nu există niciun infecționist care „în șase luni să fi pus piciorul în Maternitate pentru a evalua pacientele”.

Manuela Predilă a mai precizat că personalul COVID trebuie rotit, pentru că expunerea repetată crește riscul contaminării.

„Noi de șase luni nu am efectuat niciun act medical decât în costum de protecție PPE, care îngreunează cu mult manevrele medicale. Riscul este cu mult mai mare în specialitățile chirurgicale și ATI . Iată că nu am fost auziți și inevitabilul s-a produs”, a afirmat medicul de la Maternitatea Bucur.

Scrisoarea emoționantă a unui medic din Timișoara: Ieșim fierți, cu pielea roșie și urme de mască pe față. Pandemia de coronavirus este o adevărată provocare profesională

Un medic specialist în boli infecțioase din Timișoara a scris câteva rânduri pentru a descrie greutățile prin care au trecut cadrele medicale de la începutul pandemiei și până în prezent. Pandemia reprezintă o adevărată provocare profesională, spune Ramona, un medic în vârstă de 32 de ani.

Scrisoarea a fost publicată de Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale pe pagina sa de Facebook. Medicul descrie dificultățile purtării echipamentului de protecție, care de multe ori afectează fizic cadrele medicale, însă satisfacția muncii este dată de cazurile de pacienți Covid care pleacă vindecați din spital.