Melania Trump nu a putut ajunge la un eveniment al Summitului G20, din cauza protestelor

Publicat: 08 07. 2017, 00:59

Stephanie Grinsham, purtătorul de cuvânt al Melaniei Trump, a declarat că Poliția din Hamburg nu a putut să ofere certitudinea siguranței, odată ce ar Prima Doamnă a SUA ar fi părăsit hotelul.

Melania Trump urma să se îndrepte la întâlnirea organizată pentru soțiile liderilor care participă la Summitul G20. Această întâlnire prevedea vizitarea unui centru pentru schimbări climatice și o croazieră pe râu.

Peste 100.000 de persoane au participat la manifestații, iar violențele s-au soldat cu rănirea a 160 de agenți de poliție. Pe fondul violențelor, autoritățile au cerut trimiterea a încă 15.000 de polițiști din alte landuri germane. Inițial, autoritățile mobilizaseră 20.000 de agenți de poliție pentru summitul G20. Violențele au escaladat vineri dimineața când, conform poliției, protestatari mascați ar fi incendiat mașini și ar fi spart mai multe fereste ale unor bănci și tribunale din cartierul Altona.

Melania Trump a postat un mesaj pe Twitter legat de protestele de vineri, în care a scris că este alături de cei răniți.