Meleșcanu: E posibil ca un român să fi intrat în gruparea teroristă Statul Islamic

Publicat: 03 10. 2014, 16:22
Actualizat: 27 01. 2020, 21:11

„A fost la un moment dat un român la care nu a fost foarte clar dacă s-a dus, nu s-a dus, a ajuns până la urmă. Știm că a plecat din România cu intenția să ajungă, nu știm dacă a ajuns, ce a făcut, pentru că nimeni nu poate să urmărească foarte bine orice mișcare a oricărui cetățean român, că suntem prea mulți și călătorim foarte mult. Pentru România nu este un pericol legat de reintoarcearea unui român, dacă se confirmă”, a declarat Teodor Meleșcanu, transmite Yahoo! News.

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat săptămâna trecută că România va fi alături de partenerii săi din NATO și UE în ceea ce privește combaterea grupării teroriste Statul Islamic.

„Sigur că la nivelul guvernamental și în funcție de discuțiile pe care le avea cu partenerii noștri vom stabili în ce constă ajutorul României. Noi deja am făcut câteva precizări referitoare la capabilitățile de care dispune România pentru a sprijini lupta coaliției internaționale împotriva Statului Islamic. Sigur, va fi un ajutor umanitar, dar voi fi și capabilități care vor fi puse la dispoziția forțelor internaționale”, a declarat ministrul Dușa.