Membru CSM, după dezvăluirile făcute recent de fostul ministru al Justiției: A relatat ceva Tudorel Toader despre OUG 7?

Publicat: 04 05. 2019, 12:38

„Am înțeles că a relatat ceva fostul ministru al justitiei, dl Toader, legat de OUG 7/2019?
Cum au apărut acele reglementari suplimentare fatță de cele propuse de SJ a CSM, reglementari care au determinat proteste în magistratură, cum au fost ele propuse, fundamentate, scopul lor?
Și pentru care relatase că avizul CSM ar fi urmat să fie pozitiv?

Întreb pentru că nu am acces la pagina dânsului de unde comunică, mi l-a blocat dumnealui când era ministru și am înțeles că explică lucruri de genul acesta”, a comentat sâmbătă, pe pagina sa de Facebook judecătorul Bogdan Mateescu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a scris sâmbătă dimineața, pe Facebook, spunând că vrea doar aflarea adevărului cu privire la unele proiecte sau legi, postarea venind în completarea celei ce face referire la recursul compensatoriu.

Anterior, Toader a scris că Ministerul Justiției a propus 3 trei zile în legea recursului compensatoriu, dar Camera Deputaților le-a suplimentat la 6.

Toader spune, în seria intitulată „Arta manipulării”, că ministerul condus de el a propus ca, în vederea eliberării condiționate, la 30 de zile de pedeapsă, executată în condiții necorespunzătoare, să se consideră executate 3 zile de pedeapsă, numai că suplimentarea acestor zile, cu o clemență de la 3 la 6 zile, a fost făcută de Camera Deputaților, care, deși a menținut propunerea sa, acceptată și de CSM și de Senat, a „transformat” cele 3 zile în 6.

Mai mult, criteriile de evaluare pentru eliberarea condiționată au devenit mai laxe, începând de la spațiul de deținere și până la condiții, mai spune fostul ministru.