Mesajul lui Dragnea de Ziua Europei. „Îmi doresc o Românie independentă”

Publicat: 09 05. 2018, 13:43
Actualizat: 09 05. 2018, 14:10

„Ca român care împărtășește fără rezerve valorile europene, îmi doresc o Românie independentă și liberă să își construiască drumul alături de marea familie europeană. Europa înseamnă unitate în diversitate, iar noi, românii, avem multe motive pentru care să ne mândrim cu unicitatea noastră, cu moștenirea culturală a generațiilor trecute, cu toate lucrurile pe care noi le-am împărtășit Europei.”, a transmis Liviu Dragnea pe Facebook.

Președintele PSD a făcut referire și la Războiul de Independență, de pe 9 mai 1977.

„9 mai 1877, ziua când a fost proclamată Independența de Stat a României. Ziua când românii au putut rosti, cu toată tăria, că suntem o națiune liberă și independentă! Aceste cuvinte sunt valabile și astăzi, în contextul sărbătoririi Zilei Europei, a valorilor democratice care ne-au unit sub steagul Uniunii Europene, a drepturilor și oportunităților de care ne bucurăm ca membri ai marii familii europene”, a mai scris Dragnea.

Președintele Klaus Iohannis va oferi, cu ocazia Zilei Europei, o recepție la Palatul Cotroceni, eveniment la care vor participa premierul Dăncilă și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, dar de la care va lipsi preșesedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.