Mesajul PF Daniel pentru familiile celor 21 de creștini uciși de SI în Libia

Publicat: 17 02. 2015, 22:26

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române i-a adresat un mesaj de compasiune Sanctității Sale Tawadros II, Papă și Patriarh al Bisericii Copte.

„Am aflat cu durere și îngrijorare despre cei 21 de creștini egipteni aparținând Bisericii Copte, uciși în Libia de către militanți ai grupării Stat Islamic (ISIS). Această acțiune este încă o dovadă tristă a folosirii religiei ca pretext pentru a justifica acțiuni teroriste prin care, de fapt, este negat rolul religiei ca factor al păcii spirituale și sociale”, scrie PF Daniel.

Totodată, el adresează, în numele ierarhilor, clericilor și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române, condoleanțe familiilor celor uciși și întregii Bisericii Copte.

„Ne rugăm ca astfel de acțiuni îndreptate împotriva oamenilor inocenți să nu se mai repete, și nici religia să nu mai fie folosită pentru a justifica violența, ci pentru a promova pacea între popoare”, mai spune Patriarhul.

Gruparea extremistă sunnită Stat Islamic a difuzat duminică o înregistrare video care prezintă decapitarea a 21 de bărbați pe care îi prezintă ca fiind egipteni de confesiune creștină recent răpiți în Libia.

Creștinii copți fac parte din tradiția ortodoxă creștină – una dintre cele trei mari ramuri ale creștinismului, alături de catolicism și protestantism.