Mesajul Regelui Mihai la moartea Mitropolitului Banatului: „A avut curaj și demnitate, în momentele grele ale lungii sale vieții”

Publicat: 29 09. 2014, 14:08

Regele Mihai a transmis un mesaj de condoleanțe la aflarea veștii morții Mitropolitului Banatului, ÎPS Nicolae Corneanu, despre care spune că „s-a lăsat condus de virtuțile libertății, deminitpții și iubirii în fiecare dintre înfăptuirile sale”.

„Am aflat cu adâncă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Mitropolitului Nicolae al Banatului. Rareori ne-a fost dat să ne simțim mai aproape de Dumnezeu și mai în pace sufletească decât în prezența sa”, a transmis Majestatea Sa într-o scrisoare remisă gândul.

„A păstorit marea comunitate bănățeană mai bine de cinci decenii, rămânând fidel locului și oamenilor, dar mai ales propriilor lui principii și simțăminte. Mitropolitul Nicolae a avut curaj și demnitate, în momentele grele ale lungii sale vieți. El s-a lăsat condus de virtuțile libertății, demnității și iubirii în fiecare dintre înfăptuirile sale. Dumnezeul să-l odihnească în pace!”, a adăugat Majestatea Sa.

ÎPS Nicolae Corneanu a murit duminică noapte, la reședința mitropolitană. Trupul neînsuflețit va fi depus la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, unde credincioșii îi vor putea aduce un ultim omagiu.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Nicolae Corneanu a fost internat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, după ce a acuzat o stare de rău, el fiind transportat cu ambulanța la spital. Câteva zile mai târziu, starea de sănătate a acestuia s-a îmbunătățit, astfel că, la dorința sa, a fost externat, reîntorcându-se la reședința mitropolitană unde urma să fie consultat zilnic de medici.

Și în luna iulie, mitropolitul Banatului a fost internat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, în urma unei hipoglicemii făcute pe fondul unei răceli acute, el având și probleme cardiace și fiind bolnav de diabet de mai mulți ani.