Mii de locuințe au rămas fără electricitate în urma furtunilor de duminică

Publicat: 27 07. 2014, 20:50

Potrivit datelor anunțate de secretarul de stat în Ministerul Economiei, Maricel Popa, la Comandamentul pentru situații de urgență, care a avut loc la Palatul Victoria, fenomenele meteorologice au afectat în totalitate trei linii de medie tensiune, cu 117 posturi de transformare, din județele Argeș, Vâlcea și Mehedinți.

În total au rămas fără energie electrică 3.489 de consumatori din localitățile Rucăr (județul Argeș), Slasoma, Padina, Vlădaia (Mehedinți), Brezoi, Câineni, Racovița, Băișoara, Titești, Perișani, Slătioara și Mateești (Vâlcea).

Maricel Popa a dat asigurări că, până luni dmineață, localitățile afectate vor fi realimentate cu energie electrică, în prezent 15 echipe fiind pe teren pentru remedierea defecțiunilor.

Până la încheierea comandamentului, din cele 12 localități afectate, reprezentații companiei de electricitate reușiseră realimentarea cu energie a localității Rucăr.

Stâlpi de electricitate doborâți de vântul puternic, în Dâmbovița

Vântul puternic a doborât cinci stâlpi de electricitate, duminică seară, în județul Dâmbovița, unde s-au produs și inundații în urma ploilor torențiale, în orașul Găești, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița, un drum comunal din localitatea Crângurile este blocat duminică seară după ce cinci stâlpi din beton care susțin rețeaua de distribuție a energiei electrice au căzut pe carosabil din cauza vântului puternic.

Echipele de pompieri se află la fața locului pregătite să intervină pentru eliberarea carosabilului, însă așteaptă ca Electrica să întrerupă alimentarea cu electricitate în zonă pentru ca operațiunea să se desfășoare în siguranță, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dâmbovița, Eduard Țelea.

Comuna Crângurile nu este singura afectată de furtună. În orașul Găești a plouat torențial timp de câteva zeci de minute, o casă și o curte fiind inundate.

Județul Dâmbovița s-a aflat, duminică seară, sub avertizare cod galben.