Militarul româm ucis în Kabul, decorat de Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României”

Publicat: 06 09. 2019, 10:34

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare post-mortem a sublocotenentului Polschi Alexandru Ciprian-Ștefan. Astfel, în semn de recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional și spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă în timpul executării unei misiuni în Teatrul de Operații din Afganistan, făcându-și datoria cu prețul vieții, Președintele României a conferit post-mortem Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, sublocotenentului Polschi Alexandru Ciprian-Ștefan”, potrivit Administrației Prezidențiale.

Militarul român care și-a pierdut viața joi, 5 septembrie, în Afganistan este caporalul clasa a III-a Cipirian-Ștefan Polschi, care îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, anunță Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Militarul și-a pierdut viața ca urmare a exploziei unei mașini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Caporalul cls. a III-a Cipirian-Ștefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2004 și se afla la a treia misiune în Afganistan.

Vineri, în unitățile militare din țară și din teatrele de operații, sunt organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.