Ministerul Educației: Angajații celor 30 de unități din Capitală și-au primit salariile

Publicat: 18 02. 2021, 19:00
Actualizat: 06 04. 2021, 15:02
Ministerul Educației: Angajații celor 30 de unități din Capitală și-au primit salariile / Sursă FOTO: Shutterstock

Ministerul Educației a transmis joi că salariile angajaților celor 30 de unități de învățământ special și de masă din București au fost achitate. „Disfuncționalitatea a fost cauzată de necorelarea evidențelor ISMB cu numărul maxim de posturi existent în unitățile de învățământ”, anunță ministerul.

Salariilor angajaților celor 30 de unități au fost plătite joi

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Educației, salariilor angajaților celor 30 de unități au fost plătite joi.

„Disfuncționalitatea a fost cauzată de necorelarea evidențelor ISMB cu numărul maxim de posturi existent în unitățile de învățământ. Acțiunea Ministerului Educației a condus la deblocarea plății salariilor pentru angajații celor 30 de unități de învățământ special și de masă din Municipiul București”, se arată în comunicat.

Ministerul Educației a mai anunțat că, la solicitarea ministrului, Corpul de Control verifică respectarea procedurilor de angajare la nivelul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, raportat la legislaţia şi
reglementările în vigoare.

Ce transmite Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” a atras luni atenția că angajații din 16 unități de învățământ de masă și din toate unitățile de învățământ special din București nu și-au primit salariile deoarece Ministerul Educației nu a deblocat programul de salarizare.

„Angajații nu au nicio vină privind neîncadrarea unităților de învățământ în numărul de posturi. Aceștia trebuie să-și primească salariile la timp și nedeminuate pentru munca depusă. A devenit deja o practică: în fiecare lună se pune presiune pe unitățile de învățământ să facă disponibilizări pentru a se încadra în buget. Cerem Inspectoratului Școlar al Municipiului București și Ministerului Educației să ia toate măsurile care se impun pentru intrarea în legalitate și acordarea la timp a salariilor. Neplata la timp a salariilor atrage răspunderea disciplinară a persoanelor care se fac vinovate și poate genera obligarea angajatorului la plata de daune-interese“, declara atunci Marius Ovidiu Nistor, președinte federației.