Ministerul Sănătății: Contribuția la asigurările de sănătate nu va crește

Publicat: 15 03. 2013, 20:28
Actualizat: 21 05. 2015, 05:03
Contribuția la asigurările sociale de sănătate nu va crește, ci dimpotrivă, prin Programul de guvernare al USL se prevede chiar reducerea acesteia, precizează Ministerului Sănătății, într-un comunicat de vineri urmare a unor "zvonuri" din presă privind o majorare cu 3 la sută.

Contribuția la asigurările sociale de sănătate nu va crește, ci dimpotrivă, prin Programul de guvernare al USL se prevede chiar reducerea acesteia, precizează Ministerului Sănătății, într-un comunicat de vineri urmare a unor „zvonuri” din presă privind o majorare cu 3 la sută.

„Ministerul Sănătății a primit o informație din mass-media conform căreia se intenționează realizarea unei campanii de dezinformare a opiniei publice de către un post de televiziune privind o presupusă intenție a Ministerului Sănătății de a crește contribuțiile de asigurări sociale cu 3%. Ministerul Sănătății dezavuează un asemenea zvon și consideră că se încearcă o provocare și o manipulare a opiniei publice fără nicio legătură cu realitatea”, se arată în comunicatul ministerului.

Sursa citată mai menționează, în același comunicat postat pe site-ul propriu, că „prin Programul de Guvernare al USL se prevede chiar reducerea cotelor de asigurări sociale”.

Ministerul Sănătății a anunțat anterior că ministrul de resort, Eugen Nicolăescu, va susține sâmbătă o conferință de presă, la sediul instituției.