Ministrul CULTURII, Ionuț Vulpescu, spune că HAMLET a fost „unul dintre cei mai mari scriitori pe care i-a dat umanitatea”, alături de Cervantes. UPDATE: Reacția ministrului: M-am corectat imediat

Publicat: 26 04. 2015, 18:43

UPDATE 18:40 Ministrul Ionuț Vulpescu precizează azi că a fost vorba despre o greșeală comisă din cauza oboselii și că s-a corectat imediat, ceea ce nu se aude în înregistrarea difuzată de Realitatea.net, dar se aude într-un fisier audio publicat de ministru. Mai multe, AICI

Dornic să se implice în activitățile de 23 aprilie, când se celebrează Ziua Internațională a Cărții, ministrul Culturii din România a făcut o gafă uriașă, confundându-l pe William Shakespeare, care a murit în această dată, cu personajul său, Hamlet.

Mai exact, după ce a vorbit despre importanța lecturii pe tot parcursul anului, Ionuț Vulpescu a vrut să amintească și că de Ziua Cărții îl celebrăm pe William Shakespeare. Nu a spus asta, însă, declarând, în schimb, într-un interviu pentru Realitatea.net, că ziua de 23 aprilie este legată de unii dintre „cei mai mari scriitori pe care i-a dat umanitatea, Cervantes și Hamlet”.

Hamlet este personajul și William Shakespeare este scriitorul, care a murit, într-adevăr, în 23 aprilie 1616, în vreme ce Miguel de Cervantes a murit în 22 aprilie 1616.