Ministrul interimar al Justiției, în plenul CSM: Nu știu toată bucătăria internă. Observ destul de multă tensiune

Publicat: 15 05. 2019, 14:09

„Singura rugăminte, având în vedere că nu cunosc detaliile, cum s-a derulat procedura. Rugămintea e să nu avem semne de întrebare asupra rezultatului final. V-am spus și ieri la discuția informală – dacă am o ambiție e să încercăm să redăm justiției acel statut social pe care-l merită. Nu știu toată bucătăria internă. Observ destul de multă tensiune. Promit că o să am un dialog individiual cu fiecare dintre dumneavoastră”, a spus ministrul interimar al Justiției, în plenul CSM.

Precizările vin după ce, în plenul CSM sunt discutate validarea rezultatelor concursului pentru numirea șefului Inspecției Judiciare, dar și organizarea concursului pentru numirea noului șef al Secției de anchetare a magistraților.

La ședință a fost dezbătută abținerea unor membri de la o decizie privind validarea rezultatelor concursului pentru numirea șefului Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru. Membrii care ar trebui să se abțină, potrivit discuției, ar trebui să fie cei care au făcut parte din comisia de concurs.

Totodată, plenul discută și organizarea concursului pentru numirea noului șef al Secției de anchetare a magistraților.