Ministrul Sănătății anunță o schimbare importantă, după scandalul stârnit de prezentatoarea TV Magda Vasiliu. Ce se întâmplă cu certificatele de concediu

Publicat: 09 08. 2017, 23:30
Actualizat: 31 08. 2017, 17:59

„Împreună cu președintele CNAS, cu consultarea tuturor actorilor implicați, am depus la cabinetul Secretarului General al Guvernului propunerile, cu calendare și cu termene foarte clare în ceea ce privește debirocratizarea actului medical. Practic, în ceea ce privește recunoașterea concediilor medicale acordate în străinătate pentru părinții care își îngrijesc copiii, am propus creșterea vârstei de la 14 la 16 ani, iar acolo unde vârsta depășește 16 ani ei vor intra pe zona de asistență specială de tip handicap, cu precizarea că diagnosticele vor fi stabilite prin ordin comun al celor două entități – Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate, în așa fel încât dacă există probleme de preluare a unor diagnostice, acestea să poată fi corectate fioarte ușor”, a declarat Florian Bodog, la începutul ședinței de Guvern.

Ministrul Sănătății a precizat că vrea și debirocratizarea activității medicilor de familie.

„De asemenea, debirocratizăm activitatea medicilor de familie, desființăm o serie de acte, pe care le considerăm inutile și studiem posibilitatea ca, în ceea ce privește eliberarea concediilor medicale, aceasta să se facă electronic, pentru a scădea birocrația și în acest domeniu. Toate actele legislative care vor fi modificate vior respecta procedura de transparență decizională și de consultare cu toti cei implicați”, a mai spus Florian Bodog.

Mihai Tudose i-a cerut, pe 27 iulie, ministrului Sănătății ca în cel mult două săptămâni să vină cu un proiect prin care să fie debirocratizat sistemul de sănătate, după cazul jurnalistei Magda Vasiliu care s-a lovit de birocrație când a vrut să își ia concediu medical.