Mircea Diaconu: CSAT să ia măsuri împotriva mafiei pădurilor. Propun un embargo de zece ani pentru tăieri

Publicat: 18 10. 2019, 14:18

„Soluția este una singură: un embargo de zece ani de tăieri, de interzicere a tăierilor. Sigur, cele de igienizare și de lemn de foc, fără discuție că trebuie să funcționeze, e obligatoriu, dar atât. Mafia pădurilor (…) a învățat să fure cu aparența legalității. Aproape că nu ai ce să le faci (…) Mafia pădurilor este egal cu mafia prostituției, nu e altfel, ca organizare, ca efect negativ, e tot pe acolo. Mă tem că e o chestiune deja de siguranță națională, de risc de țară și CSAT-ul trebuie să ia măsuri de altă natură, de alt nivel”, a declarat Mircea Diaconu, pentru RFI.

Candidatul susținut de ALDE și Pro România în cursa pentru Cotroceni susține că indiferent de rezultatul alegerilor, va pleda pentru acest demers, chiar printr-o inițiativă cetățenească.

„Indiferent cum se termină alegerile, asta va fi ținta mea următoare, ca persoană publică, pur și simplu, o să pledez pentru asta, o să încerc, nu știu, o inițiativă cetățenească, orice formă cu putință, o să mă dedic acestui subiect, pentru că este crucial, după părerea mea”, a subliniat Diaconu.