Mobilizare a elevilor și profesorilor de la ”Lazăr”, pentru un dascăl diagnosticat cu o boală gravă. ”Acum nu mai pot să muncesc, iar eu asta vreau”

Publicat: 03 08. 2015, 21:23

Profesorul de sport Constantin Trandafir, poreclit ”Obama”, a fost diagnosticat cu o boală cruntă, care i-a ”răpit” mobilitatea. Medicii i-au descoperit mai multe tumori pe trunchiul cerebral și singurul tratament e cel de radioterapie cu un aparat de ultimă generație care nu există în România. O soluție ar putea găsi în Turcia, însă pentru asta are nevoie de 20.000 de euro.

În prezent, profesorul nu mai poate nici măcar să arunce o minge de baschet la coș. ”Noroc că deocamdată nu mi-a luat gândirea (n.r. boala). Nu mai am echilibru să merg”, spune Trandafir.

Vestea bolii a venit tocmai în momentul în care profesorul se pregătea să plece, alături de iubita lui, să predea educație fizică în Emiratele Arabe Unite. ”Acum nu mai pot să muncesc, nu mai pot să fiu profesor de educație fizică, iar eu asta vreau. Trebuie să mă fac bine”, spune profesorul.

Elevii și profesorii de la ”Gheorghe Lazăr” s-au unit și au realizat mai multe clipuri emoționante, dar vor organiza și o strângere de fonduri.

Stirileprotv.ro scrie că Trandafir a fost mereu un luptător, fiind crescut la casa de copii, și a fost obișnuit să îi ajute el pe alții, în vacanțele de vară din Spania activând ca salvamar, iar acum se vede pus în situația opusă, de a fi el ajutat de semeni pentru a trece peste această cumpănă din viața sa.