Moment emoționant la Palatul Cotroceni, la ceremonia de decorare a lui Victor Rebengiuc. Cum a fost onorată memoria actriței Olga Tudorache

Publicat: 18 10. 2017, 18:03

Momentul de reculegere a fost inițiat chiar de către Victor Rebengiuc. „Aș vrea să rog pe toată lumea să ne gândim o clipă la o mare actriță pe care a avut-o teatrul românesc și pe care astăzi am pierdut-o. Mă refer la Olga Tudorache”, a spus Rebengiuc.

De altfel, acesta a elogiat în scurta sa alocuțiune figurile importante ale teatrului și cinematografiei românești care l-au format ca actor. „De-a lungul celor 61 de ani de profesie sunt o mulțime de oameni care au ajutat la cristalizarea carierei mele: Aura Buzescu, Lucia Sturdza Bulandra căreia am avut onoarea să-i fiu partener, Liviu Ciulei, Lucian Pintilie, Silviu Purcărete, Vlad Mugur ș.a.”

Rebengiuc a invocat și memoria actorilor care au făcut din generația sa – George Constantin, Amza Pellea, Silvia Popovici, Gina Patrichi, Gheorghe Cozorici ș.a. – și pe Sanda Toma, „alături de care mai joc încă pe scena Teatrului Național”. „Sunt și ei aici alături de mine, în această decorație, și vă mulțumesc și în numele lor”, a spus Victor Rebengiuc.

FOTO: MEDIAFAX FOTO