Monede ce au fost aruncate peste sângele revoluționarilor din 1989, sfințite în Pasajul Universității – VIDEO

Publicat: 15 08. 2019, 16:20

This browser does not support the video element.

O raclă cu mai multe monede din decembrie 1989, despre care Doru Mărieș, președinte al Asociației 21 Decembrie, spune că încă mai au sânge pe ele, a fost sfințită de către fostul paroh al Bisericii Colțea, preotul Sandu Mehedințu.

Monedele, spune Mărieș, au fost aruncate de către trecători peste sângele celor care au murit în Piața Universități, în noaptea de 21 decembrie, și au fost strânse de pe asfalt de către preotul Mehedințu. Racla cu aceste monede a fost depusă, joi, în Biserica Colțea.

Revoluționarii au dezvelit, tot joi, în Pasajul Universității, și o placă ce a fost montată aici în memoria celor care au murit în noaptrea de 21 decembrie 1989.

„În noaptea de 21 decembrie 1989, oriunde priveai în acest pasaj și stația de metrou, vedeai violență, moarte și sânge. Aici Armata, Miliția și Securitatea au ucis, rănit, maltratat și arestat protestatarii anticomuniști retrași din calea gloanțelor forțelor de represiune, din Piața Universității”, este mesajul de pe placa comemorativă.

La acest eveniment au participat mai mulți revoluționari, precum și directorul Teatrului Național din București, Ion Caramitru.

După ceremonia de dezvelire a plăcii și după slujba de sfințire a raclei, în Pasajul Universității s-au cântat piese celebre și semnificative pentru Revoluția din 1989, precum „Vino, Doamne” sau „Imnul golanilor”.