Montarea ultimelor două tronsoane ale pasajului de la Piața Presei Libere a fost amânată

Publicat: 05 03. 2015, 16:11

This browser does not support the video element.

„Având în vedere avertizările meteorologilor care anunță precipitații abundente (lapoviță, ninsoare și ploaie), montarea ultimelor două tronsoane ale pasajului pietonal de la Piața Presei Libere se amână pentru perioada 20-23 martie. Astfel, în acest week-end circulația pe bulevardul Kiseleff se va desfășura normal”, anunță reprezentanții Primăriei Capitalei, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestora, restricțiile de circulație care se vor impune în perioada 20-23 martie vor fi anunțate ulterior de către reprezentanții instituției.

Primăria Capitalei anunța, miercuri, că circulația pe Șoseaua Kiseleff, pe tronsonul cuprins între Piața Presei Libere și Arcul de Triumf, va fi restricționată în perioada 6 – 10 martie, când era programată montarea ultimelor două tronsoane ale pasajului pietonal de la Piața Presei Libere. Acestea vor asigura legătura între nodul de transport de la capătul tramvaiului 41 și aleea de acces în Parcul Herăstrău către fostul Pavilion H.

Pasajul pietonal este parte componentă a lucrării Pasaj Piața Presei Libere. Întregul proiect presupune realizarea unui pasaj rutier de 700 de metri, pe sensul dinspre DN1 spre bulevardul Kiseleff și bulevardul Mărăști, și a două pasaje pietonale subterane: un pasaj subteran pietonal nou, dar și scurtarea și modernizarea celui existent.

Valoarea totală a investiției este de 60,4 milioane de lei, fără TVA, iar termenul de finalizare a lucrării, estimat de constructor, este luna martie.