MOTIVUL INCREDIBIL pentru care americanii de culoare se tem să poarte mască de protecție în plină pandemie

Publicat: 08 04. 2020, 10:55
Actualizat: 08 04. 2020, 10:55
Foto: Pixabay.com

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul răspândirii Bolilor din SUA recomandă tuturor americanilor să-şi acopere faţa cu măşti realizate acasă. Americanii de culoare se tem însă să poarte astfel de măşti, pentru a nu fi consideraţi infractori!

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul răspândirii Bolilor din SUA recomandă tuturor americanilor să-şi acopere faţa cu măşti realizate acasă, pentru a stopa răspândirea virusului, potrivit Mediafax.

Dar Trevor Logan, profesor de economie la Universitatea din Ohio, spune că nu va urma acest sfat al autorităților, cu riscul infectării cu coronavirus.

„Există o mulţime de exemple din care reiese că negrii sunt considerați potențial răufăcători”, a spus Logan pentru CNN.

„Iar acum suntem sfătuiţi să purtăm în public ceva care, cu siguranţă, ne face să fim catalogaţi drept criminali, mai ales când e vorba de persoane de culoare”, a spus Logan, la rândul său un american de culoare.

Economistul nu este singurul care împărtăşeşte aceste temeri. O mulţime de academicieni, activişti şi americani de rând, persoane de culoare, au declarat că măştile realizate în casă ar putea accentua conflictele rasiale, şi ar fi periculoase pentru americanii de culoare şi hispanici.