Motivul pentru care angajații unei poște din Neamț au sunat de urgență la 112. „Zona a fost evacuată, se va face o expertiză”

Publicat: 14 03. 2018, 14:58
Actualizat: 14 03. 2018, 15:08

Autoritățile din Neamț au fost alertate la numărul unic de urgență 112 de către angajații Oficiului Poștal din orașul Roman cu privire la faptul că au găsit un plic din care curgea un praf de culoare albă.

„Angajații de la Oficiul Poștal din orașul Roman au anunțat că au găsit un plic din care curgea un praf de culoare albă, deocamdată nu se știe ce fel de substanță. La fața locului s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere, pentru asigurarea zonei, și o ambulanță SMURD. Au fost evacuate toate persoanele din oficiul poștal, inclusiv angajații, și a fost solicitată intervenția unei autospeciale de cercetare biologică, radiologică și nucleară, care a venit la fața locului. Din ce am înțeles, cu aparatura de pe mașină, nu a fost detectată vreo substanță periculoasă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean Neamț.

Polițiștii au preluat plicul respectiv, urmând să cerceteze în amănunt despre ce substanță este vorba și să dispună măsurile care se impun.

„A fost evacuată zona, a fost preluat plicul respectiv, care conține o substanță încă neidentificată, urmând a fi efectuată o expertiză în acest sens de către colegii noștri de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. În funcție de rezultatele expertizei, se vor lua măsurile care se impun”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.