Motivul pentru care deputatul AUR și-ar fi lovit crunt soția! Femea i-ar fi reproșat că are o aventură cu o colegă de partid

Publicat: 05 01. 2023, 23:16
Sursă Foto - CTnews

Un deputat AUR din Constanța trebuie să dea mai multe explicații la Poliție, după ce soția sa a sunat la 112 și l-a reclamat ca ar fi lovit-o brutal cu pumnii și picioarele.  

Medicii de la ambulanţă spun că femeia are un traumatism cranian.

Martoră la bătaie a fost o fată de zece ani pe care cuplul vrea să o adopte.

Potrivit primelor date din anchetă, deputatul ar fi devenit violent, după ce soția l-ar fi acuzat cu are o aventură, cu o colegă de partid.

Potrivit Poliției, deputatul AUR, Dumitru Focșa, și-ar fi agresat soția în jurul orei două, în noaptea de miercuri spre joi.

Femeia care este cu opt ani mai tânără decât politicianul, a sunat la 112 și ar fi reclamat că a fost lovită cu pumnii și picioarele.

O fată de zece ani pe care soţii vor să o adopte și care locuieşte cu ei în localitatea Lumina din Constanța, a asistat la întreaga scenă.

„Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, pentru că femeia prezenta urme vizibile de violență, polițiștii au solicit prezenta unui echipaj de ambulanță”, a spus Andreea Ambroze, Poliția Constanța.

„Prezenta un traumatism cranian. I s-a acordat primul ajutor”, a spus Claudia Tatarici, Serviciul de Ambulanță Constanța.

Deși rănită, soția deputatului a refuzat să meargă la spital și nici a dorit ca Poliția să emită un ordin de protecție provizoriu.

Totuși, a depus o plângere penală împotriva politicianului.

Deputatul AUR, Dumitru Focșa, trebuie să dea explicații într-un dosar de cercetare penală care vizează infracțiunea de violență în familie.

Focșa, în vârstă de 57 de ani, nu a răspuns la telefon reporterilor PROTV pentru a prezenta un punct de vedere referitor la cele întâmplate, iar soția să nu a fost găsită la domiciliu.

Nu este prima dată când deputatul își bate soția

Politicianul Alianței pentru Unirea Românilor și-ar mai fi bătut soția și acum patru ani, au transmis polițiștii, dar la acea vreme a scăpat fără pedeapsă pentru că femeia și-a retras plângerea.

Anul trecut, în mai, acelaşi Dumitru Focșa a avut o ieșire vulcanică și în Parlament.

Din cauza unei legi s-a confruntat aprins cu deputatul PSD Alfred Simonis.

„- De ce sunteți, mă, hoți?

– Hoț ești tu și cu cine te-o făcut pe tine!

– Băi, băi, valutistule!

– Mă-ta e valutistă, mă, porc ce ești.

– Vrei să te pocnesc aici? Te calc în picioare!

– Ia, ia să văd!

– Ce vorbești, mă? Bă, nesimțitule! Băi, valutistule!

– Pleacă de aici! Dispari, mă, de aici!”

Dacă în Parlament, martori au fost colegii politiceni care au trecut repede peste incident, de această dată traumele pe care Dumitru Focșa le-a provacat fetei pe care vrea să o adopte – sunt mari, susțin specialiștii, potrivit Protv.ro.

„Era speriată, ca orice copil care a avut ghinionul de a fi prezet la un astfel de incident. Mama, la fel, speriată”, a declarat Marian Vasilache, DGASPC Constanța.

Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a demarat o anchetă internă și va propune o decizie în conformitate cu prevederile Codului de Etică al partidului.

În funcție de gravitatea faptelor, sancțiunile pot merge până la pierderea tuturor funcțiilor în cadrul partidului.