MRU, către Regele Mihai: La cei 91 de ani împliniți azi, națiunea mai are încă nevoie să-i fiți alături

Publicat: 25 10. 2012, 17:16
Actualizat: 30 03. 2019, 18:42

„Astăzi, 25 octombrie 2012, când sărbătorim și ziua Armatei Române, ne amintim de istoria noastră glorioasă și de luptele pe care le-am dus pentru independența și pentru libertățile noastre de-a lungul vremurilor. Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru. Majestate, sunteți parte din trecutul, prezentul și viitorul nostru. Întreaga viață a Majestății Voastre, ați fost loial acestui popor, tratându-l cu respect, seriozitate și modestie, dar mai ales oferindu-i speranță și dându-i curaj. Ați fost simbol pentru națiunea română de-a lungul unei vieți lungi și pline de evenimente. La cei 91 de ani pe care îi împliniți astăzi, națiunea noastră mai are încă nevoie să-i fiți alături”, se arată în scrisoarea lui Ungureanu.

El amintește că Regele Mihai spunea anul trecut, în Parlament: „Coroana regală nu este un simbol al trecutului ci o reprezentare unică a independenței, suveranității și unității noastre”.

„Vă rog să-mi permiteți, Majestate, să Vă urez mulți ani sănătoși și prolifici! Alături de Majestatea Voastră, poporul român își poate regăsi demnitatea. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, scrie Mihai Răzvan Ungureanu.