Muniție și încărcătoare de pistoale-mitralieră, găsite la fier vechi în Mehedinți

Publicat: 14 05. 2012, 15:08
Actualizat: 14 05. 2012, 15:43

Poliția a deschis, joi, o anchetă în cazul unei firme care a adus la un centru de fier vechi din Mehedinți, fără a anunța autoritățile, mai multe butoaie încărcate cu muniție, printre care încărcătoare de pistoale mitralieră, pentru a fi distrusă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Mehedinți, Nicolae Lohon, joi, reprezentanții unui centru de colectare și prelucrare a fierului vechi din Drobeta Turnu Severin au anunțat că au primit o cantitate importantă de componente de arme, printre care încărcătoare de pistoale mitralieră, pentru a fi distruse.

Potrivit acestuia, componentele de arme erau ambalate în mai multe butoaie sigilate și au fost aduse la centrul din Drobeta Turnu Severin de o firmă din București, care ar fi câștigat o licitație pentru dezafectarea unei unități militare de unde ar proveni armamentul.

Reprezentanții centrului au anunțat Poliția în momentul în care au constatat că butoaiele conțin componente de armament.

Armamentul a fost ridicat și urmează să fie dus într-o topitorie pentru a fi distrus.

Reprezentanții firmei care au adus armamentul ar fi trebuit să-i anunțe pe reprezentanții centrului de fier vechi despre natura încărcăturii, dar nu au făcut-o, astfel că Poliția a deschis dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și muniției, conform sursei citate.