Mureș: Ceartă cu înjurături în Consiliul Local Târgu Mureș

Publicat: 15 02. 2012, 10:24
Actualizat: 21 07. 2012, 13:08
Ședința de Consiliu Local Târgu-Mureș a fost, joi, scena unui scandal de proporții izbucnit între primarul municipiului Dorin Florea și un grup de consilieri locali, la un moment dat lucrurile scăpând de sub control.

Ședința de Consiliu Local Târgu-Mureș a fost, joi, scena unui scandal de proporții izbucnit între primarul municipiului Dorin Florea și un grup de consilieri locali, la un moment dat lucrurile scăpând de sub control, primarul și unul dintre consilieri ajungând la înjurături reciproce.

"A fost de necrezut. Au urlat unul la altul, s-au înjurat reciproc, un comportament ce nu se pretează la activitatea unui consiliu local", a declarat liderul grupului UDMR din CL Târgu Mureș, majoritar, Benedek Istvan.

Mai mulți martori oculari spun că incidentul a pornit de la propunerea primarului de a se scoate la licitație un spațiu ultracentral, la un preț de strigare de 10.000 de euro pe metrul pătrat, ceea ce însemna o sumă de 1 milion de euro pentru întregul imobil. Florea a propus această vânzare și acest preț motivând că este nevoie de bani pentru investiții mari precum drumul ocolitor al municipiului.

Un grup de consilieri, între care Mircea Ștefanovici (PD), Florin Oproiescu (independent) și Florin Vlas (PSD) s-au abținut, ceea ce a determinat o reacție colerică a primarului. Ținta sa a fost consilierul Ștefanovici, căruia primarul i-a spus că "dacă nu îl duce capul și e bețiv, măcar să se gândească la binele orașului". Apoi, ambii aleși au început să strige unul la altul, făcându-se reciproc "nesimțiți".

Scena, care a durat câteva minute, s-a încheiat după ce consilierul Mircea Ștefanovici a părăsit sala de ședințe.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro