Mușchi și licheni au crescut pe operele lui Constantin Brâncuși din Parcul Central din Târgu-Jiu

Publicat: 03 06. 2019, 15:04

This browser does not support the video element.

Scaunele care fac legătura între Masa Tăcerii și Poarta Sărutului s-au înverzit, iar mușchi și licheni au început să apară și pe celelalte opere.

Un turist din București, aflat în Parcul Central din Târgu-Jiu, a declarat pentru MEDIAFAX că este dezamăgit de modul în care găsește operele lui Constantin Brâncuși. Întrebat dacă, în opinia sa, autoritățile trebuie să intervină, turistul a răspuns „doar dacă se pricep și dacă angajează un meșter priceput”.

Contactați de MEDIAFAX, reprezentanții Primăriei Târgu-Jiu nu au oferit un punct de vedere pe acest subiect, până la această oră.

În 2013, operele lui Constantin Brâncuși au fost spălate cu jet de apă sub presiune, în urma operațiunii Poarta Sărutului îngălbenindu-se.

Hobița, un sat din Peștișani, județul Gorj, a devenit cunoscut datorită lui Constantin Brâncuși. Nu de multă vreme, ultimele grinzi de lemn ale casei marelui sculptor s-au prăbușit și ele, iar imaginea nepăsării părea cu atât mai apăsătoare cu cât și curtea s-a degradat și a devenit coteț de păsări.