NAUFRAGIU. O barcă în care se aflau 16 migranți și două călăuze din Serbia s-a răsturnat în Dunăre. Nouă oameni, salvați de polițiștii de frontieră / O persoană găsită decedată

Publicat: 17 04. 2020, 07:37
Actualizat: 17 04. 2020, 13:29

This browser does not support the video element.

Grav incident petrecut noaptea trecută pe Dunăre. O barcă înțesată cu migranți s-a răsturnat în zona localității Hinova din judetul Mehedinți.

Este vorba despre o ambarcațiune care a plecat de pe malul sârbesc spre România, având călăuze doi sârbi, și care a început să ia apă. Speriați, migranții s-au ridicat în picioare, iar barca a intrat în balans, rasturnandu-se. Strigătele de ajutor au fost auzite de o patrulă a Poliției române de frontieră care a chemat ajutoare.

Din cele 18 persoane 9 au fost salvate. Ceilalți 9 oameni însă au fost dați dispăruți. Unul dintre ei a fost găsit decedat. Persoanele salvate sunt una din Yemen, patru din Siria, una din Palestina, doua din Irak și un sârb.

Pe malul Dunării așteaptă câteva ambulanțe, iar scafandrii din Mehedinți caută în apă trupurile celor dispăruți. Oameni salvați sunt acum la spitalul din Drobeta Turnu-Severin. Urmează o anchetă care să stabilească împrejurările producerii incidentului.